İnternet Kotanız Hemen Doluyor yada Şarjınız Çabuk Bitiyorsa


TRT Turk Android Uygulamaları Bilgilerinizi Çalıyor Uyarısı Yaptı
Yayınlanan haber içeriği;
Android uygulamaları kişisel verilerinizi sinsi sinsi kayıt altına alıyor. Google ile bir süredir soğuk savaş yaşayan Avrupa Birliği'nin lokomatif ülkelerinden biri olan Fransa'da yapılan bir araştırma Android uygulamalarının o kadar da masum olmadığını ortaya çıkardı. 
Android kullanıcıları için hazırlanmış olan araştırmada araştırma için hazırlanmış olan uygulama Android cihazlara yüklendi. Bu uygulama adres defterini, fotoğraflarını, e-postaların, telefondaki lokasyonlar gibi özel verilere hangi uygulamaların ne kadar süreyle ulaştığını kaydedecek şekilde tasarlandı. Yaklaşık 3 ay süren araştırmanın sonucunda ise Android kullanıcılarının kişisel verilerinin kolay bir şekilde çalındığı gözlemlendi. Masum sandığımız uygulamalar kişisel verilerimizi çalarak uzak sunuculara gönderiyor. 
Facebook uygulamasının da kullanıcının lokasyonunu her dakikada kontrol ettiğini bir başka uygulamanın ise lokasyonunun ayda 1 milyon kez kontrol edildiği ortaya çıktı. Elbette bu izinsiz girişler de kullanıcının haberi yok. Size gelen mesajlar yada benzer reklam gösterme teknikleri ile sizi rahatsız eden durumlar dışında internet kotanızın hızla azalması ve telefonun sarjının azalması da bu konuyla ilgili olabilir. 
Araştırmacılar Android kullanıcılarına uygulama edinirken daha bilinçli olmaları konusunda uyarı yaptı.

0 yorum: