General Mobile Discovery cihazlara nasıl format atılır?


Telefonunuzda aniden beliren hatalar, ara ara yaşanan can sıkıcı sorunlar sizi telefondan soğutmaya başladıysa, yeni bir sayfa açarak cihazınıza format atma zamanı gelmiş demektir..

Cihazın formatlanması 3 bölümden oluşur.
1- format öncesi yapılacaklar
2- format işlemi
3- formattan sonra yapılacaklar

Bu bölümleri tariflere uygun şekilde tamamlarsanız netice size mutluluk getirir :) ama tarfilerin dışına çıkar yada eksik yaparsanız sonuç olarak hüsranla karşılaşabilirsiniz. Ne olabilir ki? diyorsanız.. Cihazınızı servise göndermek zorunda kalabilirsiniz, yada tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz, döngüsel format menüsünden çıkamayabilirsiniz.. ve daha bir çok sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden format işlemi telefonunuzla yapacağınız en ciddi işlemlerden biridir, geri dönüşü yoktur..

1- Format öncesi yapılacaklar
General Mobile marka cihazlardan Discovery modeline format atmaya başlamadan önce;
Uygulama, oyun, resimler, videolar, kayıtlar, müzikler, rehberiniz.. ne varsa hepsini sd cart'ınıza veya sanal disk'inize veya PC nize yedeklemenizi tavsiye ederim. Aldığınız yedekleri detaylıca kontrol ettikten sonra, geride birşey kalmadığından emin olduktan sonra formak işlemine başlamanızı tavsiye ederim. Format işleminden sonra önceki verilerinizin hiç birini bulamayacaksınız.

Telefonun içindeki hiç birşey benim için önemli değil diyorsanız direkt format işlemine başlayabilirsiniz..

2- Format işlemi
Discovery cihaza format atmak için 2 yöntem vardır. Biri cihazınız açıkken menü yardımıyla ayarlar kısmından telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirerek, diğeri ise tam format  yani telefonunuzu kapatıp, format menüsünde başlataraktır.

Tefefon açıkken menüden format atmak için, ayarlar kısmına girin


Ekranın altına doğru inin


Yedekle ve sıfırla seçeneğini seçin


Fabrika verilerine sıfırla seçeneğini seçin


Burada telefon belleğini sil seçeneğini işaretlediğinizde telefon hafızasında bulunan herşey silinip telefon fabrika ayarlarına dönecektir. Bu seçeneği işaretleyip TELEFONU SIFIRLA seçeneğine tıklayın.. işlem başlayacaktır.

2. yöntem ile tam format fonksiyonundan format atmak için;

- Telefonunuzu kapatın,

- telefonu açma tuşu (power) + ses açma tuşuna aynı anda basın ve 2 tuşu da basılı tutup bekleyin,

- telefon titreyip açıldığında discovery yazısını göreceksiniz. bu ekran geldiğinde telefonu açma kapama tuşundan (power) parmağınızı çekin, ses açma tuşuna basmaya devam ediyoruz..

- recovery format ekranı geldiğinde ses açma tuşundan da parmağınızı çekin.

- bu ekranda ses açma, kısma tuşlarıyla imleci yukarı aşağı hareket ettirebilirsiniz. normal dokunmatik ekran bu menüde çalışmaz. ses kısma tuşuna basarak imleci aşağıya indirin ve wipe data/factory reset seçeneğinin üstüne gelin, telefonu açma kapama tuşuna (power) basın.

- gelen ekranda yes delete all user data seçeneğini göreceksiniz. yine ses kısma tuşuyla imleci üstüne götürün ve telefonu açma kapama tuşuyla (power) seçin.

- format işlemi başlayacaktır..

- bazı discovery modellerinde format menüsüne girdikten sonra bu kısımları göremeyebilirsiniz, o zaman sizin menünüzde Clear eMMC'i seçeneği çıkacaktır. yine ses kısma tuşu yardımıyla bu seçeneğin üstüne gelip, telefon açma kapama tuşuna (power) basın.

- format işleminiz başlayacaktır. bitene kadar hiç müdahale etmeyin. şarjınızın bitmemesi için telefonu şarja bağlayın. bazı durumlarda format işlemi uzun sürebilir, sabırla tamamlanmasını beklemelisiniz..


videolu anlatım

0 yorum: