Cihazda Yeterli Alan Yok Hatası ve Çözümleri


Android telefonunuza uygulama yüklemek istediğinizde “Cihazda Yeterli Alan Yok” veya “Ağ Bekleniyor hatası alıyorsanız çözümüni bu yazımızda bulabilirsiniz.  Google Play‘den uygulama ve oyun indirirken veya güncelleme yaparken Cihazda Yeterli Alan Yok veya Ağ Bekleniyor hatası almanızın nedeni telefonunuzun Sistem Kapasitesinde yeterli alan olmamasıdır. Telefonunuzun normal kapasitesinde ve sd kart kapasitesinde yer olmasına rağmen Sistem kapasitesinde boş yer yoksa yada yeterli boş alan yoksada bu hataları alırsınız.

Bu durumda telefonunuzda yer kaplayan ve kullanmadığınız uygulama ve oyunları silebilir veya sd karta taşıyabilirsiniz. Bunun dışında telefonunuzda biriken gereksiz dosyaları silerek de boş alan oluşturabilirsiniz. 

Diğer yöntem ise telefonun dahili hafızasında bulunan uygulama ve oyunları hafıza kartına taşımaktır. Telefonunuzda yer alan uygulamaları sd karta (hafıza kartına) taşımak için Ayarlar>Uygulamalar sekmesine gelin ve hafıza kartına taşımak istediğiniz uygulamayı seçin. Ardından aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Buraya Taşı : SD Kartseçeneğini seçin.

Bu işlem sayesinde telefon belleğinizde yer açılacak ve uygulamayı indirebileceksiniz. Uygulama ayarları kısmından uygulamaların indirileceği yer olarak sd kartınızı seçerseniz bu da kalıcı bir çözüm sağlayabilir. 

Google Play Store uygulamasının temizliği
Çözüm yollarımızdan biri de bu. Yine telefonumuzdan Ayarlar sekmesine girip Uygulamalar bölümüne tıklıyoruz. Google Play Store uygulamasına giriyoruz. Oradan verileri ve önbelleği temizliyoruz.

Genel temizlik yapın..

Bu yazıdaki en önemli başlık bu arkadaşlar. Hafızanız boş gözüküyor olabilir ancak gereksiz binlerce dosya, mesaj, uzantı vb. şeyler telefonunuzda olabilir. Bunların bir çoğu çok büyük yer kaplar ve hafızanızı doldurmasa da böyle sorunlara neden olabilir. Önbelleğe alınmış bilgileri "telefonu hızlandır seçeneğinden temizleyerek yer açmayı deneyebilirsiniz veya Genel temizlik için CCleaner veya Clean Master adlı programı indirin ve çalıştırın. 


Bu programı indirirken büyük ihtimal hata almayacaksın. Çünkü hatırladığım kadarıyla 2 mb civarı idi. Yine de hata alırsanız ufak bir uygulamanızı silin ve programı yükleyin. Sadece bu hata için değil arada telefonunuzu temizlemek için de mutlaka kullanmanız gereken bir programdır kendisi. Programın bilgisayar sürümü de mevcuttur ayrıca.

Bir önceki yöntemi denediniz fakat çözüm olmadıysa android cihazınızı Recovery Mod'da açın.. 
Cihazınız Recovery Mod'da açmak içinSes açma + Home + Açma/Kapama tuşlarına aynı anda basılı tutuyoruz ve android cihazınızın kapanıp açılmasını bekleyin. Kapanıp açıldığı zaman android cihazınız Recovery Mod'da açılmış olacaktır. 

- wipe cache partito ( daha önce yüklediğin uygulamalardan kalan verileri temizlemeniz için kullanılır )

veya
- wipe dalvik cache ( kullanılan geçice dosyaları temizlemek için kullanılır )
Seçeneklerinden hangisi görünüyorsa seçerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.
Son olarak ;
reboot systemnow seçeneğine tıklayarak android cihazınızı yeniden  başlatın.

Not: recovery edilen cihazda telefon hafızasındaki tüm veri, resim, video, uygulamalar silinir. Telefon rehberinizi sim kartınıza değilde telefona kayıt ediyorsanız tüm rehberiniz silinir. Bü yüzden recovery yapmadan önce bütün verilerinizi ve rehberinizi mutlaka yedeklemenizi öneririm.

0 yorum: