Telefon kendi kendine kapanıp açılıyor sorunu ÇÖZÜLDÜ!


Telefonunuz hiç dokunmadan kendi kendine kapanıp açılmaya mı başladı? Bazen de elinizdeyken, bir işle, bir şeyle uğraşırken kendi kendine kapanıp açıldığı da oluyor olabilir.. Yaptığınız işlemlerin yarım kalması, işlerin aksamasından ziyade, çok can sıkıcı bir durumdur.

Bu durumu yaşayanları aydınlatmak için geniş çaplı bir araştırma yaptık. Telefonun kendi kendine kapanıp açılma probleminin başlıca sebepleriyle başlayalım;

1- Telefonunuzun bataryasının ömrü bitmiştir.
Bu durumda yeni bir batarya almanız sorunu çözecektir. Eğer telefonunuzun arka kapağı açılmıyor ve bataryası çıkartılamıyor ise garantiye göndermeniz gerekecek. Garanti süreniz doldu ise telefon tamiri yapan güvenilir yerlere müracaat etmekten başka şansınız yok. Ama önce diğer alternatif çözüm yollarını denemenizi tavsiye ederim.

2- Güncellemelerden kaynaklı problem.
Telefonunuzla yakın zamanda program veya sistem güncellemesi yaptıysanız, özellikle android sistem güncellemelerinde bu tür problemler cihazdan cihaza farklılık göstererek karşımıza çıkabiliyor. Bu durumda eski sürüme dönmenizi veya telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirmeniz gerekebilir. Bazıları yeni yüklenen güvenilir olmayan uygulamalardan da bu tür sorunların yaşanabileceğini belirtsede ben buna pek inanmıyor.

3- Cihaza fiziki zarar veren durumlar.
Cihazınızı düşürdüyseniz, veya cihaza baskı uyguladıysanız donanımsal arızalar yüzünden cihazda alışılmadık durumlar görülmesi (kapanıp açılma, ekran renginin azalması, ses problemleri gibi) normaldir. Bu durumda yine cihazınızın garantisi varsa garantiye göndermek en mantıklı çözümdür. Garantiniz yok ise telefon tamir merkezlerine gitmeniz gerekecek..

Cihazınızda donanımsal bir problem yoksa veya bataryasının ömrünün tükendiğine inanmıyorsanız, cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürmek veya format atmak bu problemden kurtulmanıza yetecektir.

Telefonunuz açıkken ayarlar bölümünden telefon ayarları kısmına girerek fabrika ayarlarına dön seçeneğini kullanarak telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz. Yada cihazınıza nasıl format atacağınızı bu bölümden öğrenerek veya nasıl yapılacağınız bize sorarak format işlemini yapabilirsiniz. Önemli bir hatırlatmanın altını çizmek istiyorum. Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmeden veya format atmadan önce mutlaka yedeklemelerinizi yapınız. Bu işlemler neticesinde telefonunuzun resimleri, videoları, uygulamaları ve rehberi silinecektir. Bu işlemleri yapmadan önce size lazım olan herşeyi sanaldiklere veya hafıza kartınıza veya pc nize yedeklemeyi unutmayın.

0 yorum: