İphone 6s Özellikleri ve Tanıtım Videosu


iphone son model cihaz olarak 6s i geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. Tanıtım konuşmasını Tim Cook yaptı ve "şimdiye kadar apple'in ürettiği en iyi telefon, iphone serisinin en iyisi bu" gibi saçma cümleler kurdu. Düşünsenize dünya devi vir markasınız, büyük bir beklentiye karşı yeni bir model telefon üretiyorsunuz ve dalga geçer gibi en iyisi bu oldu diyorsunuz :) Herhalde oraya kim çıkarsa çıksın bu model öncekilere göre biraz kötü oldu bunda pek bi performans göremedik almayın demez..

Ben bu saçma içi boş cümleleri laf kalabalığı olarak görüyorum çünkü bana göre fiyatını hak eden ilave özellikler yapılmamıştır. Apple özellik yenileme ve performans arttırma konusunda gerek telefon gerekse pc laptop sektöründe epeyce pinti bence. Son model en iyi telefon diye çıkarttıkları modelin özellik kıyaslamasını general mobile'in 650 liralık telefonuyla kıyaslayınca GM özellik bakımından daha zengin.. Tamam iphone'un kullandığı malzemeler farklı mutlaka performans ve işlevsellik tabiki önde ama verilen paraya bakılırsa neredeyse 6-7 katı fazla para ödeniyor, bu ödemenin karşılığı bence bu cihaz olamaz.

Her neyse konuyu fazla dallandırıp budaklandırmadan iphone 6s te neler değişti kısaca sıralayalım.

- 3 boyutlu dokunma özelliği eklendi
(bu ne demek derseniz ekrana dokunurken uygulanan basınç seviyesine göre farklı işlemler meydana gelecek.)
- İşlemci 64 bit A9 oldu.
(daha iyi performans)
- 12 Mp kamera 4k çekim.
- Parmak izi okuma hızı 2 katına çıkartıldı.
(tuş kilidi açarken biraz daha az dokunmak yetecek)

Temel özellikler bu şekilde sıralanıyor, Uygulama bazlı özelliklerde de iyileştirmeler yapılmış. Örneğin canlı resim özelliği göze çarpan özelliklerden biri. (çekilen resimleri 2-3 saniyelik gif'ler halinde kaydediyor. Resmin üstüne basılı tutulduğunda gif'i oynatıyor.)

Şimdi ShiftDelete ekibinin videolu iphone 6s ve 6s plus incelemesini izleyelim.


Bir önceki yazıda iphone 7 'nin düşme özürlü olacağından bahsetmiştik. Yani farklı bir teknoloji ile telefonu düşürdüğünüzde telefon düşüş hızını otomatik yavaşlatıp hasarsız iniş sağlıyor. Buradan o yazımı inceleyebilirsiniz. Bence bu kadar para isterken apple'ın daha elle tutulur gözle görülür birşeyler yapması gerekiyor. Yinede tercih ve para sizi tabiki :)

0 yorum: